Progressiva jackpotts är jackpotts som ständigt växer ju mer det spelas. För eller senare vinner någon den summa som över tid samlats ihop utav spelarna själva, en vinst som många gånger överstiger de vildaste fantasier och som därefter kommer förändra livet för alltid för den lyckliga vinnaren.

De flesta utav oss, som inte redan har det rejält förspänt för sig, har någon gång drömt om den riktiga storvinsten. En vinst som förändrar vardagen i grundvalarna och som ger en möjligheter man aldrig tidigare haft för att resa jorden runt och spendera sin tid på de fritidssysslor man älskar. För en del, om än väldigt få, blir denna dröm en verklighet genom att vinna någon utav nätets största progressiva jackpotts. Progressiva jackpotts är jackpotts av en sådan typ att de ständigt växer ju mer som spelas på det spel som de är kopplade till.

Spelarna hjälper så att säga tillsammans till att bygga upp en jättelik summa pengar, som sedan utfaller till någon extra lyckligt lottad själ. Därefter går jackpotten återigen ner till sin grundnivå och börjar sedan på nytt att byggas upp mot nya höjder. Många spelare är noga när det gäller att kontrollera vart de största potentiella vinsterna finns tillgängliga just för tillfället innan de sätter sig ner och spelar. Anledningen är väl inte konstigare än att man vill vara säker på att verkligen få utdelning om turen väl skulle vara framme. Det är ju faktiskt en himla skillnad på att vinna minimibeloppet när man väl träffar storvinsten eller att vinna flera flera gånger mer än denna summa.